ISTANBULETLOGO.gif (14087 bytes)

 Ana Sayfa   Tanıtım Kombinamız Ürünlerimiz Fiyatlar Referanslar Bize Ulaşın
Linkler  Türkiyede Hayvancılık  Adres/İrtibat 

 

İSTANBUL ET VE GIDA PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. 1987 yılında kurulmuştur. 19.08.1993 tarihinde Kırşehir ili Körpınar Köyü Çiçekdağı Yolu 8.km mevkiinde 40 dönümlük arazi satın alınarak entegre tesis inşaat faaliyetleri başlatılmıştır.

Tesislerimiz, yılda 60 bin küçükbaş ve 15 bin büyükbaş hayvan AET standartlarına ve islami kaidelere göre kesim kapasitesine sahiptir. Kesim, sakatad işleme, kemikten ayırma, parçalama, et mamülü üretme,paketleme işlemleri en son teknolojilere uygun ve entegre olarak yapılmaktadır.

Tam kapasite yaklasık 83 personelin istihdam edileceği tesislerimizde 5 yılda 5 bin büyükbaş, 10 bin küçükbaş besi ve 15 bin ton yem üretimi gerçekleştirilmektedir.
Entegre tesislerimiz Kasım 1995 yılında faaliyete geçirilmiştir.
40 dönümlük bir arazi üzerine yayılan İSTANBUL ET VE GIDA PAZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Kırşehir kombinası tesisleri 7 dönümlük bir kapalı alana sahiptir. Ana fabrika binası ve bütün yardımcı tesisler prefabrik beton elemanlar üzerine inşa edilmiştir. Kesimhane ve diğer ıslak bölümlerde duvarlar seramik ile kaplanmıştır.
150 büyükbaş ve 1000 küçükbaş hayvanı barındıracak kapasitede yarı açık hayvan padokları, sığırlar ve koyunlar için ayrı ayrı düzenlenmiştir. Kamyonlarla gelen hayvanlar özel platformlar da indirilip, ilk veteriner kontrolleri yapıldıktan sonra, gerekirse canlı elektronik ve bilgisayarlı kantarla tartılarak padoklara alınır. Sığırlar münferit bölümlerde dinlendirilirken, koyunlar sürüler halinde özel bölümlere konurlar. Besi padoklarımız yarı açık olup 20 dönüm kaplamaktadır. Bu üniteler Amerikan Kalkınma Vakfından örnek alarak projelendirilmiştir. Besi süresi 180
günden 2500 adet büyük baş besi yapılıp yılda 5000 adet besi hayvanı üretilmektedir.
Besicilik tesislerimizde her besi danası tüm besi dönemi boyunca bilimsel ve doğal yetiştirme yöntemlerine tabi tutulmaktadır.


KESiM İŞLEMLERİ

 

DANA KESiMi

 

Padoklardan gelen sığırlar, özel pinomatik makinelerde zaptedilir. Sağ arka ayaklarına zincir bağlandıktan sonra boğazları islami kaidelere uygun olarak hava da kesilir ve kanama hattında ilerler. Kanama tamamlandıktan
sonra şu işlemler uygulanır:

    -Paça derileri yüzülür ve ayaklar kesilir.

    -Deri yanlardan açılıp, deri yüzme makinesine hazır hale getirilir.

    -Deri yüzme makinesi ile deri aşagıdan yukarıya otomatik olarak çekilir.

    -Göğüs kafesi açılıp, iç organları sakatad işleme bölümüne gider.

    -Karkas ikiye biçilir.

    -Veteriner kontrolünden geçirilir.

    -Tartılıp yıkandıktan sonra 0-1'C deki ön soğutuculardan geçip ana soğuk depo da depolanır.

    -Karkaslar soğuk depo da bir gece bekletildikten sonra çeyreklenip ihtiyaca göre sevkiyata veya imalata  girmek üzere parçalama bölümüne alınır.



KOYUN KESİMi

  

Padoklardan alınan hayvanlar özel yürüme yolundan geçerek kesim bandında yatay durumda islami kurallara göre kesilir. Kanama devam ederken konveyörde ilerleyen koyunlar monoray hatta geçerek ilk yüzümleri elle yapılır. Kelle ve ayaklar kesildikten sonra yüzme hattına gelir. Postlar hava da yüzülür. İç organlar boşaltılır. Veteriner muayenesinden geçen hayvanların iç organları sakatad işleme bölümüne karkasları ise yıkanarak ön soğutmadan sonra ana depoya alınır.



Tüm bu işlemler devam ederken kesim salonlarından elde edilen pis su atıkları Arıtma Tesislerinde arıtılmaktadır.



İSTANBUL ET ve GIDA PAZARLAMA SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

Mega Center C Blok No.495

Bayrampaşa/İSTANBUL

phone.gif (1306 bytes) 0212.640 20 70-71Fax.gif (1275 bytes)0212.640 20 72

bilgi@istanbulet.com.tr

Copyright © 2007 Her hakkı saklıdır.